Hinta & hyvät rutiinit

Näin pidät kustannukset kurissa

Hinnasto

Hinnastomme ei ole suoraan näkyvillä. Hinta riippuu siitä, mitä tarpeita sinulla on taloushallintoon liittyen. Emme halua laskuttaa sinua ajasta, jota et tarvitse. Toisaalta olemme mielellämme avuksi kaikissa niissä taloushallinnon asioissa, joissa se on tarpeen.

Hintaesimerkkejä

Uuden yrityksen perustamispaketti

 • neuvonta yritysmuodon valinnassa
 • perustamisasiakirjojen laadinta
 • sopivan kirjanpitotavan valinta ja tarvittaessa perehdytystä
 • valtuutukset
 • ohjeistusta ja neuvontaa käytännön asioissa
n. 100 € + alv 24%

”Mies ja pakettiauto” -yhdistelmä

 • yksityinen elinkeinonharjoittaja (toiminimi)
 • yrittäjä työllistää itsensä täysipäiväisesti, ei muita työntekijöitä
 • perinteinen kirjanpito
 • yrittäjä toimittaa kirjanpitoaineiston säännöllisesti ja säntillisesti kuukausittain postiluukusta
 • yrittäjä laskuttaa itse asiakkaitaan
 • hoidamme kirjanpidon, tilinpäätöksen ja veroilmoituksen
n. 95 €/kk + alv 24%

Pieni osakeyhtiö

 • 6 työntekijää
 • sähköinen kirjanpito
 • yrittäjä haluaa keskittyä omaan ydinosaamiseensa ja ulkoistaa kaiken mahdollisen taloushallintoon liittyen
 • hoidamme laskutuksen, kirjanpidon, palkanlaskennan, tilinpäätöksen ja veroilmoituksen
 • yritys on kasvava ja asiakkaan tarpeisiin kuuluu keskustelu- ja suunnittelukumppanuus; olemme yrittäjän tukena liiketoiminnan ratkaisuissa
n. 400 €/kk + alv 24%

Pieni kiinteistöyhtiö
 • 8 halliosaketta
 • hoidamme kaiken talouteen liittyvän yhtiön puolesta; vastikelaskutuksen, vastikeseurannan, maksamisen, tilipäätöksen ja veroilmoitukset ja laadimme kokouskutsut
 • paras mahdollinen diili hallituksen näkökulmasta, koska olemme se ”joku”, joka vaan hoitaa kaiken talouden; postitkin suosiolla kannattaa ohjata meille suoraan
 • hallitus hoitaa isännöintiin liittyvät asiat
n. 120 €/kk + alv 24%

Näin pidät kustannukset kurissa

VINKKEJÄ

Kirjanpito

 1. Toimita kirjanpitoaineisto ajoissa
 2. Huolehdi, että kaikki tarvittava kirjanpitoaineisto on tallessa
 3. Liitä mukaan kuitit myös niistä kuluista, jotka toistuvat säännöllisesti
 4. Käy kuitit läpi ennen kuin tuot ne meille. Lisää kuitteihin selitteet, mikäli uskot sen olevan tarpeen.
 5. Jos ostat luotolla, liitä kirjanpitoaineistoon luottokorttilaskusi tai kopio siitä.
 6. Jos teet samalla käynnillä ostoksia sekä henkilökohtaiseen että yrityksen käyttöön, maksa ne erillisinä ostoina. Jos tämä joskus unohtuu, merkitse kuittiin ne asiat, jotka liittyvät yrityksesi kirjanpitoon.
 7. Pidä mahdollisimman hyvin erillään henkilökohtaiset varat ja yrityksen varat. Pysyt itsekin paremmin hahmottamaan yritystoimintasi rahatilannetta, kun yksityisottoja tehdään harkitusti ja keskitetysti (Esimerkki kuukauden yksityisotoista; 35×20€ vs. 1×700€. Molempien loppusumma on sama.)
 8. Liitä mukaan tiliote. Tarkista, että päivämäärät tiliotteessa kattavat tarvittavan ajanjakson.
Säästä kiranpitokustannuksissa - säästä kuitit

Esimerkki

Jos kirjanpitoaineisto on kerralla saatavilla, kirjanpidon hoitaminen on hyvin sujuvaa. Sujuvuus tässä yhteydessä tarkoittaa samalla edullista.

Kun kirjanpitoaineisto on riittävää, ei ylimääräistä aikaa kulu selvittelyyn, etsimiseen, sähköpostien lähettelyyn edestakaisin ja tiedusteluihin asiakkaan suuntaan eikä sen miettimiseen, onko hiuslakan kanssa samalla kuitilla oleva hevosen rehu tarkoitus laittaa hiusalan yrittäjän kirjanpitoon ja mistä syystä. Onko toiminta laajentunut yhtäkkisesti hevosalalle? Onko kyseessä vahinko? Vai onko kyse jostain muusta asiasta, jota emme osaa tulla ajatelleeksi?

Pitämällä kirjanpidon tositteet tallessa ja toimittamalla aineiston ajoissa säästät eniten omaa aikaasi. Se vasta arvokasta onkin!


palkanmaksuvinkki

VINKKEJÄ

Palkanmaksu

 1. Sovi työntekijöiden palkanmaksusykli säännölliseksi ja johdonmukaiseksi riippumatta siitä onko kyseessä keikkatyö vai kuukausipalkka.
 2. Toimita palkka-aineisto ajoissa.
 3. Liitä palkka-aineiston yhteydessä mukaan tiedot muista palkan maksuun vaikuttavissa tekijöistä, kuten uudet verokortit ja tiedot pidetyistä lomista.
 4. Huolehdi, että ilmoitat kerralla kaikki palkanmaksuun vaikuttavat tekijät, jotka liittyvät kyseiseen palkanmaksukertaan

Esimerkki

Palkanlaskennan kuluihin vaikuttaa kuinka usein palkkoja maksetaan ja millä tavalla palkka-aineistoa toimitetaan. Palkanlaskennasta ja siihen liittyvistä Tulorekisteri-ilmoituksista laskutetaan pääsääntöisesti kertojen perusteella.  Kertamaksu ylimääräisestä palkanmaksukerrasta ei ole suuri, mutta ”vain kymppi” kerran kuukaudessa tekee vuodessa 120 €.

Jos palkka-aineistosta puuttuu tietoja ja niitä täytyy etsiä tai selvitellä, vaikuttaa se palkanlaskennan lopulliseen hintaan. Jos palkka-aineistosta ei löydy riittäviä tietoja ja selvittelyyn tarvitaan lisää aikaa, laskutusperusteena käytetään tuntiveloitusta kertoihin perustuvan veloituksen sijaan, joka nostaa palkanmaksukuluja.

Jos toimialasi työehtosopimus sallii, on sinulle taloudellisin vaihtoehto maksaa palkkaa kerran kuukaudessa. Sekä sinulle että meille on selkeintä, jos palkanmaksukausi ja palkanmaksupäivä ovat aina samat. Neuvomme mielellämme asiaan liittyvissä yksityiskohdissa tarkemmin.

Entä jos ei osaa, halua tai jaksa

Ei haittaa ollenkaan, asiat voidaan hoitaa sinun tavallasi lain sallimissa rajoissa. Voit edetä omassa tahdissasi ja omalla tavallasi. Yritämme jo palvelusopimusta tehdessä määrittää hinnan ja ajankäytön arvion mahdollisimman oikein toimintasi laajuuteen nähden. Joskus yrittäjyys kuitenkin yllättää; toiminta voi laajentua hurjasti, muuttaa muotoaan tai mennä joskus kokonaan tauolle. Tuemme sinua omalta osaltamme kaikissa yrittämisesi vaiheissa!

OLETKO PERUSTAMASSA YRITYSTÄ?

Hoidamme paperityöt puolestasi